Eva Yerbabuena estrena «Cuentos de Azúcar» al Mercat de les Flors

Victor Giralt. BETEVÉ

La bailaora granadina Eva Yerbabuena estrena, en el marc del Grec, ‘Cuentos de azúcar’, muntatge que després anirà a la Biennal de Sevilla. Es tracta d’un espectacle que suposa un encontre entre flamenc, llegendes i música tradicional de les illes Amami, al Japó.

La japonesa Ana Sato va enviar a Eva Yerbabuena un enregistrament que va enamorar la bailaora. Després de sentir aquella música va visitar les illes Amami amb intenció de col·laborar amb la cantant japonesa, que apareix també a ‘Cuentos de azúcar’. Les illes Amami estan situades al sud del Japó i tenen una cultura i identitat pròpies. La seva economia va estar llarg temps lligada al voltant del conreu de la canya de sucre, d’aquí el títol de l’espectacle, ‘Cuentos de azúcar’. Diversos contes populars d’aquelles illes inspiren les coreografies, que transcorren gairebé sempre dins d’un cercle. Una figura que no agradava gens a Eva Yerbabuena, però que és per tot arreu a les illes japoneses.

El guitarrista Paco Jarana, el marit de Yerbabuena, és el director musical de l’espectacle, que compta amb sis músics més, un dels quals japonès. Un únic ballarí, Fernando Jiménez, comparteix escenari amb Eva Yerbabuena. Tot i que és més una trobada de cultures i llenguatges que un exercici de fusió, al final de l’espectacle les músiques d’una i altra tradició convergeixen.

Deja una respuesta